Georgel Texanul ne iubeste !

Thursday, July 10, 2008

Manipulare ideologica?

Pentru ca am fost acuzat deja de 3-4 ori (de aceleasi persoane) pe forumul GDS ca as fi antisemit m-am decis sa fac o mica cercetare sa vedem cam cum sta vorba!
Prima mea sursa a fost dexonline.ro! Am inceput cu antisemit! Pentru ca am lasat "toate sursele" , a iesit: "Persoana care admite sau practica antisemitismul"-DEX ´98 (celelalte surse NODEX, Dictionarul Ortografic etc, asemanatoare). Atunci, sa mergem la antisemitism: "Atitudine (politica, sociala etc.) fata de evrei"- DEX´98, "Conceptie si atitudine dusmanoasa fata de evrei"-NODEX si restul! Hmmmm, "politica"?!!! Pai din cite imi aduceam eu aminte dintr-o editie mai veche a DEX-ului, acolo nu exista notiunea de "atitudine politica dusmanoasa fata de evrei"!!! Oare sa fi reusit sionistii sa amestece religia cu politica pentru a-si ascunde scopurile in spatele ADEVARATEI NOTIUNI DE ANTISEMITISM?!!!! Antisemit=anti-sionist?!!! Parca sionismul era o miscare politica!!! Sionism: "Miscare aparuta la sfirsitul secolului al XIX-lea, la baza careia sta intemeierea unui stat evreiesc pe TERITORIUL PALESTINEI (accentuarea imi apartine)"- DEX´98., "Ideologie care promoveaza o idee politica nationalista evreiasca"- NODEX, "mişcare naţionalistă, politică şi religioasă, în rândurile burgheziei evreieşti din ţările europene, la sfârşitul sec. XIX, care urmărea întemeierea unui stat evreiesc autonom în Palestina. ♢ (p. ext.) concepţie a acelora care sunt pentru menţinerea şi apărarea statului Israel. (< fr. sionisme) "- MDN, "Mişcare politică şi religioasă născută din nostalgia Sionului, prezent în permanenţă în conştiinţa evreilor după exil, cauzată în sec. al XIX-lea de către antisemitismul rusesc şi polonez şi accelerată de afacerea Dreyfus şi care, având în vedere stabilirea unei vetre naţionale evreieşti pe pământul strămoşesc, şi-a atins scopul în 1948 prin crearea statului Israel. ♢ Sionism religios, sionism socialist. (< împrum. din germ. Zionismus, cuv. creat de către scriitorul Nathan Birnbaum (1864-1937, pseudonim: Mathias A(s)cher) în 1886, în revista sa Selbstemancipation = autoemanciparea, deriv. prin interm. suf. -ismus = -ism, din Zion = Sion, numele uneia dintre colinele din Ierusalim, apoi, p.ext., al oraşului însuşi < ebr. biblică Ţiyyōn; rabinul Mohilever este socotit întemeietorul sionismului) [TLF]- SURSA NEOFICIAL
Acum, va rog sa fiti atenti: pentru prima oara apare dintr-o sursa "neoficiala" (deocamdata?) termenul de "sionism religios"!!! Din toate celelalte definitii OFICIALE rezulta o miscare STRICT POLITICA!!!
Mergem mai departe: Antisionist: "Ostil evreilor"- MDN Adica sionismul este o miscare politica de stabilire a statului Israel iar antisionistul este ostil apartenentilor religiei-poporului evreilor?!!! Mie incepe sa-mi puta ceva aici!!! "Adept al antisionismului": din nou aceeasi sursa NEOFICIAL, care da si un link la "antisionism": "Termen care defineste ura sau opozitia fata de statul Israel sau fata de miscarea antisionista": din nou, aceeasi sursa NEOFICIAL in spatele careia sta "Tavi" cu alta sursa: catre Enciclopedia germana Brockhaus! Fiti atenti la numele celor care stau in spatele surselor!!!
Pai atunci sa mergem la yahoo sa cautam acest brockhaus online: DEEEEEEECI, Lexiconul online Brockhaus: "Antisionist: Forma de ura sau opunerea catre statul Israel. Asemanator antisemitism." IARASI ?!!!! Deci: "Antisemitism: Antisemitismul, aversiunea şi ostilitatea faţă de evrei, (şi naţionalist) cu tendinte distincte antievreiesti" CE ESTE IN NEREGULA AICI?!!!
Haideti sa o luam de la capat: daca "antisemit" este impotriva evreilor si a statului Israel=antisionist, haideti sa vedem ce defineste un semit: "SEMÍT, -Ă, semiţi, -te, s.m. şi f., adj. 1. S.m. şi f. Persoană care face parte din grupul de popoare, apropiate între ele prin limbă şi prin aspect fizic, din sud-vestul Asiei, nordul şi estul Africii, căruia îi aparţin astăzi arabii, sirienii, evreii etc. 2. Adj. Care aparţine semiţilor (1), privitor la semiţi; semitic"-DEX´98 ARABI?!!! SIRIENI?!!! OOoooops!!! Chiar ca nu mai inteleg nimic!!! Pai atunci, daca SUA nu ar sponzoriza Israelul, am putea-o declara linistiti ANTISEMITA pentru politica de exterminare a Iraqului, in general a arabilor!!!! Daca am exagera putin, chiar pe statul Israel l-am putea declara antisemit datorita atacurilor zilnice asupra populatiei arabe palestiniene!!! "SEMITÍSM, semitisme, s.n. Expresie alcătuită după modelul unei limbi semitice sau împrumutată dintr-o asemenea limbă. – Din fr. sémitisme"- DEX ´98... . asta nu ne spune prea multe!!! Dar anti nu ar trebui sa insemneeee ....... . ia sa vedem ce zice DEX-ul :"ANTI- Element de compunere însemnând „împotrivă“, „în contră“, „opus“, care serveşte la formarea unor substantive şi adjective".
Deci, daca semitii sint popoarele arabe incluzind sirienii si israelienii, atunci "anti-semit" ar trebui sa defineasca pe cineva impotriva TUTUROR aceste popoare?!!! Atunci de unde prima definitie de antisemitism= impotriva (si politic) a statului Israel?!!!!
Poate ca am gresit undeva, haideti sa ne uitam la datele de aparitie ale surselor DEX-ului online: cea mai recenta este 2005 (Dic. Ortografic) iar cea mai veche este 1955 (Dic. Lb. R. contemporane).
Conform Wikipedia, statul Israel s-a format in 1948 (a sarbatorit luna trecuta 60 ani). Sa fie o explicatie?
Dar sa mergem mai departe, si daca antisionist este impotriva evreilor, haideti sa vedem : "EVRÉU, evrei, s.m. Persoană (de religie mozaică) făcând parte din populaţia originară prin tradiţie din Israelul şi Iudeea antice; izraelit. ♦ Persoană care face parte din populaţia de bază a actualului stat Israel. – Din sl. evreinŭ". Hmmmmm?!!
"Persoana...."....?! Simtiti mirosul? Pai, legea (ar trebui) este nepartinitoare si cere FAPTE , LEGI....!!! Abia am cazut de acord ca statul Israel are virsta de 60 ani!!! CINE ESTE ATUNCI ORIGINAR DIN ISRAEL?!!!! ISRAELUL ESTE ORIGINAR DIN EVREIMEA MONDIALA!!! "... din populatia de baza a ...."?!!!
Desi am intilnit uneori pe internet indeea conform careia Wikipedia ar fi manipulata de catre sionisti, iata ca acolo nu rezulta antisemit=antisionist: Antisemitism: (rareori cunoscuta drept judeofobie)............. )
Anti-sionism, conform Wikipedia este opunerea miscarii politice de formare a statuljui Israel! DOUA NOTIUNI TOTAL DIFERITE!!!!
Semit= arabi, evrei
Anti-semit= impotriva evreilor si a statului Israel , inclusiv politic=sionism!!!
PUTE A MANIPULARE IDEOLOGICA SI POLITICA?
De ce as fi impotriva alcoolicilor pentru ca nu se pot controla, imbatindu-se se cred superiori tuturor?

2 comments:

Anonymous said...

Definitia unui antisemit:

unul pe care evreii, il urasc.

Porecla said...

gresit dle anonim: antisemit= unul de care evreilor le este teama! cel pe care il urasc se numeste printre altele "ne-evreu"! :)