Georgel Texanul ne iubeste !

Wednesday, October 19, 2011

Lovilutia, contraspaii si to`arashul Matrics

Ce sa mai dau pisica la intors sau sa ma invirt in jurul cozii: mi-e frica sa scriu. Nu am stofa de jurnalist, blogger sau "om al literelor" (asta ultima suna bestial). Dar am si eu o dorinta de a arata lumii asa cum vad eu realitatea. Si o vad deformata rau de tot!
Daca aveti mentalitate de ciine in lant (fara rautate) si aveti de gind sa muscati mina care va libereaza pentru ca nu mai aveti cusca si papica asigurata e mai bine sa inchideti tabul browserului si sa navigati mai departe... spre siturile voastre porno, spre cele cu conspiratii ozeniste, masonice, antievreiesti sau pur si simplu spre bloguri care spun totul si nu comunica nimic. Zbieram cu totii ca vrem sa fim liberi si nu sintem. Zbieram si mai tare ca sintem subjugati! STIM ca sint "altii" care ne comanda si nu putem schimba pentru ca "sintem prea mici sa schimbam ceva"! STIM ca nu sintem liberi. Dar ce este Libertatea, Luca? Poti sa lasi legumele alea si sa ne (presupunind ca mai sint mohicani pe aici) explici si din punctul de vedere al unui profesionist? "Liber cu adevarat nu este decit acela care nu mai are nimic de pierdut" scria pe clipul unui adolescent neamt condamnat la moarte de cancer. Cu 6 luni inainte de executarea "sentintei" a postat pe yt o calatorie pe IC la 300 kmh (atirnat cu ventuze de parbrizul din spate). In mare parte ne subjugam singuri. In prea mare parte. De aici incepe bulibaseala. Ne "iubim" familia si nu vrem sa o ranim. Ex.: ne vine o nebunie la un moment dat dar ne oprim "ma asteapta copiii acasa", "sotia" s.a.m.d. Daca nu o sa-mi zboare ideile din cap voi ajunge iar in zona aceasta!
Incepem cu inceputul: sintem acela pe care l-am dorit. Sintem independenti psihic, economic... Sintem suverani ? Sintem persoane inteligente, care discern informatiile si isi formeaza o opinie obiectiva in baza careia putem judeca, lua o decizie care poate influenta viata noastra si celorlalti? Sintem noi insine? NU !
O sa vina psihologul si o sa spuna ca grave tulburari de comportament, ceva cu disociere, schizofrenie si alte cuvinte jmekere care ne fac sa luam de bun explicatia pentru ca oricum habar nu avem ce semnifica. Dar eu zic ca sint "normal"... chiar si cind ma pis impotriva vintului. Pentru ca vintul mai poate fi si provocat de un ventilator urias, nu-i asa? :)
Scurt: eu nu sint EU! Eu sint "produsului mediului in care am crescut"! Eu sint produsul altora. Nu sint chiar atit de independent/suveran psihic/intelectual pe cit ma cred. Eu port un nume pe care mi l-au ales altii! Nu mi l-am ales eu! Parintii mei au vrut sa fiu copilul lor toata viata. Nu un OM independent/suveran. Si m-au numit cum au vrut ei. Ce vina sa aiba ei daca asa era/este sistemul?! Nu-s nici ei nici sistemul de vina! Ba chiar, sistemul imi ofera posibilitatea sa-mi schimb numele. Nu am facut-o! Mi-a fost frica. Imi este frica sa fiu altcineva decit acela pe care l-am cunoscut pina acum. Si pe care incerc sa-l modelez, sa-l imbunatatesc. Nu voi fi niciodata EU. Acela plecat de la zero si modelat dupa cele mai inalte standarde. Voi fi intotdeauna produsul parintilor mei si al sistemului din perioadele de formare a psihicului: sugar, prescolar, bla bla, adolescent. Voi fi intotdeauna robul reflexelor conditionate ATUNCI! Pentru ca am fost nascut in iEpoca de Aur care insista pe "familia, celula de baza a societatii" voi pune intotdeauna familia pe primul plan, eu pe al doilea, banii pe undeva dupa. Un altul, nascut in aceeasi zi cu mine intr-un sistem capitalist, a plecat de acasa la 16-17 ani "pentru a-si fauri un viitor" = pentru a avea bani sa-si cumpere masina, macheala si pitipoance... pentru ca parintii nici studiile nu i le puteau acoperi! Sistemul capitalist percepe taxe si pe aerul respirat. Deocamdata, doar de obiectele ce ne apartin (ex.: autovehiculul). vom urma si noi, impozitati direct. Voi reactiona intotdeauna cu frica de a nu produce daune morale/materiale familiei mele, mie si semenilor mei. Stiti cum se spune: "Daca nu era sotia (s.a.) eram departe acum". Asta sint eu, tovarasul Matrics. Un cocalar crescut in capitalismul "salbatic" sau "civilizat" va stii doar "baaaaaaniiii nu are valoare"... "dar as ucide pentru ei"! Korekt kapra? Korekt!
Ati analizat situatia? Va este clar ca cel putin 50% sintem deja inrobiti? Traditii, valori morale etc. ?
Analizati-va bine pina ma intorc.

2 comments:

Raluca Irimie said...

Din punctul meu de vedere, LIBERTATEA in stare pura, necontaminata, e o utopie. Pana si fondul genetic te constrange. Si daca mai vine si un mediu extraordinar, atunci ... De multe ori vrem lucruri pe care credem ca noi si pentru noi le facem, dar daca stam sa analizam, e defapt dorinta altora (aici se poate citi mama, tata, guvern etc), transmisa implicit sau explicit, pe care am interiorizat-o si am inceput sa credem ca e a noastra proprie si personala.
Instinctele innascute te constrang, procesele fiziologice te constrang .... tu crezi ca esti liber, dar vine instinctul si iti spune "ba, pune-te si dormi", sau "baga ceva la matz", sau "toarna un plod, ca e vremea de plozi acum"....
Cred ca depinde cum definim libertatea, dar dupa principiile mele, si modul meu personal de a vedea lucrurile, nu exista libertate in forma pura, ci doar distilata.
Eu as vrea de exemplu sa stau 48 de ore sa citesc. Dar nu pot: am de mers la serviciu,sa iau niste bani si sa platesc facturi, o sa imi spuna corpul ca ii e foame, sete, somn, o sa ma doara capul din cauza ca fortez ochii (cu/fara ochelari, daca luam in calcul 48 de ore de citit, e mult) etc. Deci sunt sau nu libera sa fac ce vreau? Adica sa citesc 48 de ore fara intrerupere?

Ralu said...

M-am mutat aici.